Nieuwsoverzicht

Koempoelan viert feest
Ieder schooljaar staan twee cultuurfeesten centraal op de eerste basisschool in Weidevenne. Vrijdag 20 oktober viert De Koempoelan het 25-jarig bestaan samen met het cultuurfeest Dias de los muertos (Mexicaans feest- en herdenkingsdag) in combinatie met het jubileumfeest. Onder schooltijd is er een informatieve geschiedenisles van meester Bjorn, een Mexicaanse dans van een dansdocent (bovenbouw) of muziekles van een muziekdocent (onderbouw), een tekenopdracht en bingo en er wordt gekeken naar een tekenfilm passend bij dit thema: Coco. 

Er zijn tal van activiteiten waar de kinderen aan kunnen meedoen: springen op het springkussen, de stormbaan, limbo dansen, vier op een rij, toren van Pisa enzovoort. Er zijn volop hapjes en drankjes en er staat een foodtruck met hamburgers en saté. Met een eerder gekregen strippenkaart kunnen de kinderen een ijsje van Multi-ijs en een suikerspin of popcorn halen en ouders kunnen via muntjes ook iets te eten of drinken te halen.

Lees het hele verhaal op van dit feest op Weidevenner


Sint opent nieuw schoolplein Koempoelan
Het is maandag 5 december 2022 een feestelijke dag. Niet alleen viert Sinterklaas zijn verjaardag, hij is ook uitgenodigd om het nieuwe schoolplein van OBS de Koempoelan te openen. Alle klassen hebben zich verzameld op het schoolplein en zingen luidkeels Sinterklaasliedjes. Dan arriveert de Sint… op een grondverzetmachine met maar liefst zes Pieten met kruiwagens en scheppen om aan de slag te gaan voor het nieuwe schoolplein. Goed nieuws voor de Sint; het hele schoolplein is al klaar!

Lees het hele verhaal over de feestelijke opening op Weidevenner.


Directeur Deborah trouwt op de Koempoelan
OBS De Koempoelan aan de Gangeslaan is op vrijdag 9 september het decor van een trouwerij. Directrice Deborah gaat na 25 jaar samenwonen met haar liefde Steven 'trouwen' in de versierde gymzaal. Edwin, een ouder, is gebombardeerd tot ceremoniemeester en noemt zich 'meester der liefde', compleet in hartjespak. 

Lees het hele verhaal over de trouwdag op Weidevenner.Keti Koti en afscheid juf Denise bij De Koempoelan
We kiezen elk jaar voor twee cultuurfeesten om de kinderen kennis te laten maken met andere landen en culturen en dit jaar is dat Keti Koti, viering van de afschaffing van de slavernij."  Kinderen van niet-Surinaamse afkomst hebben er volgens de directeur geen enkel probleem mee. "Iedereen staat open voor het leren van elkaar. Of je nou uit het ene of het andere land komt, maakt helemaal niets uit. Ik voel vandaag in de school een hele grote vorm van dankbaarheid dat wij er op De Koempoelan aandacht aan schenken."

Het is een dubbel feest, want juf Denise neemt afscheid. Zij is vanaf 1 april 1999 een van de eerste leerkrachten op ook de eerste school in Weidevenne en daar altijd gebleven. Zij gaat genieten van haar (pre)pensioen.
Juf wordt tijdens Keti Koti naar school gelokt en opgewacht door alle leerlingen. Via een lange erehaag met slingers, muziek en zang en een uit leerlingen bestaande Djembé groep wordt Juf Denise verwelkomt voor haar afscheidsfeest.

Lees het volledige verhaal op Weidevenner.

Leerkrachten aan het woord

"Ook ik leer iedere dag!"